Omgeving

De camping heeft 15 staanplaatsen, iedere plaats heeft electriciteit (6A = 1320W). Er is een opstelplaats van beton voor enkele campers. De camping is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten via de fietsknooppuntenroute en voor wandeltochten. De camping ligt aan de elfstedenroute voor fietsers en is daarom erg geschikt als overnachting voor elfstedenfietsers en wandelaars van een LAW-pad.

Het boeddhistisch centrum Karma Deleg Chö Phel Ling en de Hantumermolen liggen op loopafstand van de camping. Wanneer u de molen ziet draaien, is de molenaar op de molen aanwezig en altijd bereid uitleg te geven en een rondleiding te verzorgen.

Langs de camping loopt een historisch wandelpad (kerkenpad) van Dokkum via Aalsum, Hiaure, Foudgum naar Holwerd en door Hiaure loopt het Friese Woudenpad (LAW 1-1), het Friese Kustpad (LAW 5-4) is slechts enkele kilometers van de camping verwijderd.

De 11e stad van de Friese elfsteden, Dokkum, ligt op fietsafstand (3km) van de camping.

Ook een dagtochtje naar de eilanden AMELAND (10km = vertrek veerboot uit Holwerd – vanaf de camping goed te fietsen) of SCHIERMONNIKOOG (20km = vertrek veerboot uit Lauwersoog) is zeer de moeite waard.

Wilt u een “stedentripje” maken, dan liggen Leeuwarden en Groningen op een afstand van ongeveer 60 autominuten.

In de voormalige stalruimte vindt u een informatiestand met verschillende folders over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

Na een dag van fietsen en/of wandelen kunt u op de camping genieten van het weidse uitzicht over de weilanden, de vallende avond met de ondergaande zon, de sterrenhemel en de nacht (waarin donker nog echt donker is).